Završen bike park s pump track stazom u Donjoj Stubici, na proljeće i otvorenje novog trgovačkog centra

0
70

U Kolodvorskoj ulici u Donjoj Stubici još je u svibnju predstavljen projekt izgradnje prvog bike parka s pump track stazom u Krapinsko-zagorskoj županiji. Iako još službenog otvorenja nema, mali biciklisti već su pohrlili na stazu. Park je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz “Program razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021. godini”, u visini od 235 000 kuna bespovratnih sredstava, a županija j osigurala dodatnih 91 000 kuna. Grad je ustupio svoje zemljište za bike park.

Bike park s pump track stazom
Bike park s pump track stazom

Prvi takav bike park u Hrvatskom Zagorju 

“Pump park je gotov. Još samo nedostaju buseni trave da se to uljepša. No, čim je staza završena, djeca su nahrlila na stazu tako da im ne smeta malo blata. Cijeli vikend je bilo oko 30-40 djece sa svojim biciklima na pump stazi. Pun pogodak Krapinsko-zagorske županije, ali i samog Grada što je dao svoj prostor. Krapinsko-zagorska županija financirala je pump park putem Ministarstva turizma. To je prvi takav park u Hrvatskom zagorju i koliko vidim u ovih nekoliko dana apsolutni je pogodak”, oduševljeno priča Nikola Gospočić i tek najavljuje službeno otvorenje parka.

Bike park s pump track stazom u Donjoj Stubici
Bike park s pump track stazom u Donjoj Stubici

Novi trgovački centar otvorit će oko 30-ak novih radnih mjesta

Osim bike parka, Donja Stubica dobit će i novi trgovački centar koji će se smjestiti u blizini željezničkog prijelaza kod Terma Jezerčica.

Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice
Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice

“Još uvijek su pripremni radovi. Još se čeka građevinska dozvola koja bi trebala biti uskoro. Nadam se da će oko Uskrsa ili prvog svibnja biti otvorenje tog velikog novog shopping centra. Oko 30 ljudi bi trebalo naći novo radno mjesto. Nadam se da ćemo imati tih 30 ljudi. Mi smo područje sjeverozapadne Hrvatske koje je dosta deficitarno s radnom snagom. Nemamo veliki odljev kadra. Jednostavno, zaposlenost je na jednom dosta visokom nivou”, ispričao je Gospočić.

Gradilište novog trgovačkog centra u Donjoj Stubici
Gradilište novog trgovačkog centra u Donjoj Stubici

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime