Višenamjenski sportski park niče u Zelini, u planu i Hokej centar

0
73
Višenamjenski sportski park

Počeli su radovi na izgradnji kompleksa Višenamjenski sportski park u Svetom Ivanu Zelini. I to nakon što su gradonačelnik Hrvoje Košćec i vlasnik obrta JIK KAJBA Ivan Kajba potpisali Ugovor o izvođenju radova na izgradnji. Vrijednost ugovora iznosi 2.065.673,93 kune. Potpisani su i Ugovor o pružanju usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova s tvrtkom Gradečki projekt d.o.o. Također, sklopljen je i Ugovor o pružanju usluge zaštite na radu na projektu s tvrtkom Prometnice Zagreb d.o.o. Ukupna vrijednost iznosi 91.250,00 kuna.

Višenamjenski sportski park
Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline
Višenamjenski sportski park
Potpisivanje ugovora (izvor: Grad Sveti Ivan Zelina)

Višenamjenski sportski park

Višenamjenski sportski park natkrivat će balon

“Radi se zapravo o jednom igralištu veličine rukometnog igrališta. Na njemu će biti iscrtano nekoliko različitih terena. Moći će se igrati rukomet, dvoranski hokej, košarka, badminton. Bitno je da uz ovaj projekt ide i nabavka balona koji će se koristiti za zimski period.”, naveo je gradonačelnik. Tako će se riješiti nedostatak prostora tijekom zimskih mjeseci za brojne sportske udruge u Gradu. Košćec je najavio i pump track stazu kao još jedan zanimljiv sadržaj za bicikliste i mladež.

Višenamjenski sportski park financirat će se iz tri izvora. Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će 594.000,00 kuna. S druge strane, Zagrebačka županija je za izgradnju pump track staze osigurala 200.000,00 kuna. Ostalo će financirati sam Grad Sveti Ivan Zelina.

Višenamjenski sportski park Višenamjenski sportski park

Projekt Hokej centra Zelina prijavljen na natječaj

Nedavno se izrodila i ideja o Hokej centru Zelina. “Radi se o prijavi na natječaj za sufinanciranje EU sredstvima, mjera 7.4.1. Projekt je na samom početku. Bitno je da smo se prijavili na taj natječaj, a sad ovisi o jako puno faktora hoćemo li taj natječaj dobiti.”, objasnio je Košćec. Riječ je o natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Mjera glasi „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Nalazio bi se neposredno uz hokejaško igralište umjetne trave. Osim hokejašima, služio bi i drugim sportašima, kao i građanima željnima tjelesne aktivnosti. Obuhvatio bi i nove sportske, rekreacijske i terapeutske sadržaje. Ovim projektom vrijednim 9.439.000,00 kuna, ako isti prođe, poboljšat će se lokalne usluge za sport i slobodno vrijeme građana. Problem bi mogao biti jedino stupanj razvijenosti Grada Svetog Ivana Zeline, zbog čega na natječaju gubi određene bodove.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime