U Zaprešiću se održala edukativno-kostimirana tura u sklopu Kulturame

0
128

U sklopu Kulturame organizirane su šetnje zagrebačkim krajem, pa se tako jedna održala i u Zaprešiću. Riječ je o edukativnim kostimiranim turama gdje se domaći, ali i posjetitelji iz drugih gradova i općina mogu upoznati s poviješću, legendama i tajnim pričama.

Zaprešić ima bogatu prošlost

Voditeljica šetnje Ivana Kušlan tako se našla u ulozi Jelice i povela zainteresirane pješake u turu “Urbani život slavne prošlosti” Gradom Zaprešićem. “Pričamo o mladom 26-godišnjaku koji ima jako bogatu prošlost. Malo ćemo pričati općenito kako je Zaprešić postao grad. Pričat ćemo o običajima i kako se grad razvijao do danas. Završit ćemo s poznatim osobama”, rekla je Kušlan.

Ivana Kušlan, voditeljica šetnje
Ivana Kušlan, voditeljica šetnje

Polazna točka bila je kod kipa sv. Ivana Pavla II na istoimenom trgu. “Malo ćemo pričati o povijesti i o crkvi. Zatim ćemo lijepom šetnicom poći do bunara, do tradicijske kuće koja se nalazi u ulici Pavla Lončara, Obrtnički dom, Pučko učilište i završavamo kod knjižnice Ante Kovačića”, otkrila je voditeljica šetnje.

U planu adventske i božićne šetnje

Osim u Zaprešiću, šetnje su se održale i u Dugom Selu, Krašiću, Pisarovini, Mariji Gorici, Vrbovcu, Brdovcu i Velikoj Gorici. Uskoro se očekuju adventske i božićne šetnje.
Svi koji se žele pridružiti zanimljivim i edukativnim šetnjama, mogu pratiti nadolazeće termine na Facebook stranici Kulturame ili na mrežnim stranicama turističkih zajednica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime