U Svetoj Nedelji održan je koncert “Progressive plectra” četiri mlada glazbenika na čembalima

0
104

U crkvi blaženog Alojzija Stepinca župe Bestovje-Novaki-Rakitje u Svetoj Nedelji održan je koncert „Progressive plectra“ u sklopu 8. ciklusa koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama. Organizator koncerta je ogranak Matice hrvatske Sv. Nedelja.

Koncert "Progressive plectra"
Koncert “Progressive plectra”

Četiri mlada glazbenika na četiri čembala

Predsjednica Ogranka Matice hrvatske Sveta Nedelja Ivana Juričić navela je kako je riječ o koncertu četiri čembala, mladih glazbenika. Posjetitelji su imali prilike čuti skladbe. J.S. Bacha, F. Couperina, S. Drakulić, P. Planyavskog i P. Royera. “Imaju jedan osebujan opus barokne, pa sve do suvremenih skladbi. Imamo našu mladu sugrađanku Danijelu Bošnjak, također Franju Bilića, Katarinu Javoru i Karlu Biondić. Nadamo se da ovo nije zadnji koncert već da ćemo uspjeti održati još jedno glazbeno predavanje. I nadamo se božićnom koncertu ako dozvoli situacija”, rekla je Juričić.

Ivana Juričić, predsjednica Ogranka MH Sveta Nedelja
Ivana Juričić, predsjednica Ogranka MH Sveta Nedelja

“Svi ti ciklusi naših koncerata su po svetonedeljskim crkvama i kapelicama, nekako nam je to najugodnije. Većinom se tu radi o ozbiljnijoj glazbi. I naš tradicionalni festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina koji se održava ili u prostoru našeg dvorca u Kerestincu ili ove godine na svetonedeljskom trgu, tu već ima i zabavnije glazbe”, pojašnjava Juričić.

Koncert "Progressive plectra"
Koncert “Progressive plectra”

U studenom humanitarni koncert za djecu na onkologiji

“U studenom bi pripremili jednu prodajnu izložbu humanitarnog karaktera, Na toj izložbi bi sudjelovala djeca na likovnim radionicama. Ti radovi i radovi naših umjetnica likovnog odjela bili bi prodavani u svrhu pomoći Zakladi dječje onkologije Rebro. To nam je sad sljedeći projekt na kojem radimo”, otkrila je Juričić.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime