Tradicionalno hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu

0
60

Članovi Hrvatske seljačke stranke održali su tradicionalno hodočašće u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Radi se već o 16. uzastopnom hodočašću na kojem se okupljaju članovi stranke iz cijele Hrvatske. Prije samog polaska prema Svetištu okupljenima se u ulozi domaćina obratio Dražen Čvek vijećnik Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije.

Dražen Čvek – vijećnik Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije

“Zadovoljni smo što ovim hodočašćem HSS pokazuje jedan kontinuitet držanja do svojih temeljnih vrijednosti, a to su obitelj, vjera i sloga. Mnogi članovi su ovdje došli sa svojim obiteljima, upravo je to ono što mislim da će i u budućnosti HSS ojačati i održati na okupu” rekao je okupljenima Čvek.

Mnogi članovi stranke na hodočašće su došli obučeni u narodne nošnje svojeg kraja kako bi tako pokazali djelić svoje kulture i tradicije. Među njim je bila i predsjednica HSS-a Zagrebačke županije kao te predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, Martina Glasnović.

Martina Glasnović – predsjednica HSS-a Zagrebačke županije

Glasnović je naglasila kako je imala sreće sudjelovati na svim do sada organiziranim hodočašćima. “Ponosno danas nosim samoborsku narodnu nošnju koja predstavlja kraj iz kojeg dolazim. A ovo danas predstavlja dio onoga što je HSS je, u skladu s našim sloganom – „Vjera u Boga i seljačka sloga!“ Naglasila je Glasnović.

Nakon toga okupljeni članovi HSS-a prisustvovali su na misnom slavlju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime