Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić povelo šetnju zaprešićkim šumama

0
181

Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić šetnjom zaprešićkim šumama obilježilo je nadolazeći Svjetski dan pješačenja, koji se održava 15. listopada. Tako se unatoč kišnom i prohladnom danu u Zaprešiću, dvadesetak hrabrih i odvažnih okupilo i krenulo u šetnju zaprešićkim šumama.

Dvadesetak najhrabrijih 

“Ovaj pohod bio je namijenjen za sve građane, svih uzrasta – od djece do onih starije dobi. Međutim, očito je ljude kiša prestrašila i odustali su od današnjeg izleta. Ipak, ostalo je nas ovdje dvadesetak veterana i mi ne gledamo je li kiša ili snijeg, mi uvijek idemo”, govori Darko Matić, predsjednik HDU Zaprešić. Dodaje kako su, zbog lošeg vremena i blata, išli kraćom stazom Novi Dvori – Srednja škola – Lužnica – Limbuš.

Darko Matić, predsjednik HDU Zaprešić
Darko Matić, predsjednik HDU Zaprešić

Najstariji planinar HPD Zaprešić

Među planinarskim veteranima bio je i onaj najstariji. Dragan im 85 godina i planinarenjem se bavi cijeli svoj život kaže. To je njegova tajna dugog i vitalnog života.

“Ja dugi niz godina planinarim, od malih nogu, punih 60 godina. Kad se osnovalo ovdje Planinarsko društvo, ja sam prešao i sad sam tu već 16 godina”, ističe najstariji planinar ovog iz , Dragan Sajić.

Dragan Sajić, planinar
Dragan Sajić, planinar

Planinarenje i pješačenje dobro je za sve

Prednosti planinarenja i pješačenja trebali bismo biti svjesni uvijek, a ne samo na Svjetski dan pješačenja.

“Donosi nam zdravlje, lijek je protiv kardiovaskularnih bolesti, stresa, dijabetesa… Na koncu donosi i druženje među ljudima”, napominje predsjednik HDU Matić.

Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić
Hrvatsko planinarsko društvo Zaprešić

Za kraj, i gospodin Dragan uputio je nekoliki savjeta i mladima i starijima zašto je važno hodati.

“Smatram da bi svatko trebao hodati, i oni mladi i oni u srednjoj dobi. Svi bi trebali hodati je to je jedini način da čovjek održi kondiciju i dulji život!”, zaključuje Dragan Sajić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime