“Romanca o tri ljubavi” Max Teatra premijerno u Lisinskom

0
77
Predstava Max Teatra
Predstava Max Teatra "Romanca o tri ljubavi" premijerno u Lisinskom

Predstava zaprešićkog Max teatra “Romanca o tri ljubavi” moći će se pogledati i u zagrebačkoj Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Premijera je predviđena za 28. listopad, a okuplja sjajan tim zaprešićnih autora. Halena Minić Matanić, Amar Bukvić, Pero Juričić, Marina Kostelac, Davor Rocco, Davor Gobar, Deana Gobar, Esad Ribić, Tihana Ostreš i Saša Schahman okupili su se kako bi na području Zagrebačke županije afirmirali profesionalno kazalište, kao i prvu profesionalnu zaprešićku kazališnu produkciju.

Predstava Max Teatra "Romanca o tri ljubavi" premijerno u Lisinskom
Predstava Max Teatra “Romanca o tri ljubavi” premijerno u Lisinskom

Ljubav, strast i humor u shakespearevoskom ruhu

Ova dirljiva i duhovita predstava Antuna Šoljana postavlja pitanja o ljubavi i životu. Režiju potpisuje Marina Kostelac, a pomoćnu režiju Helena Minić Matanić.

Ova predstava žanrovski je određena kao sentimentalna farsa, a smještena je u vrijeme križarskih ratova. Priča se poigrava virtuoznosti jezika i književnom baštinom, što otkriva izvrsno poznavanje srednjovjekovne trubadurske književnosti. Predstava postavlja pitanja o ljubavi, njezinoj stvaralačkoj i razornoj snazi, duhovnoj biti i tjelesnoj prirodi, ushitu i boli, sreći i ludilu.

Nakon premijere u zaprešićkoj Vršilnici, zagrebačka će publika predstavu moći pogledati 28. listopada u 20 sati. Cijena ulaznice je 80 kuna.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime