Pronađi svoju KulTuramu

0
151

 Zaljubi se zagrebački kraj!

 Dvorci i stare kurije, legende i tajne priče o grofovima i banskim obiteljima, neotkriveni dragulji baštine sakriveni u prirodnim ljepotama brežuljaka, šuma i rijeka. Mala mjesta i gradove koji okružuju hrvatsku metropolu, krasi raskoš prirodne, povijesne i gastronomske ponude koju morate upoznati već ove jeseni!

Okupljeni pod zajedničkim nazivom KulTurama, gradovi Velika Gorica, Zaprešić, Vrbovec, Dugo Selo i općine Krašić, Pisarovina te Brdovec, Dubravica i Marija Gorica predstavljaju svoju turističku priču koju vrijedi doživjeti.

Prva prilika za to je već idući vikend, 25. i 26. rujna kada vas pozivaju na najljepše šetnje zagrebačkim krajem. Doživite djelić povijesti na najposebniji način. Na svakoj od destinacija posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu toga kraja kroz zanimljivo ispričanu priču. Baš poput malih predstava na otvorenom, tematske kostimirane šetnje vratit će vas u prošlost, zaintrigirati vašu znatiželju i potaknuti vas da upoznate i druge priče koje krije zagrebački kraj.

Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 25. rujna u Pisarovini, Velikoj Gorici, Dugom Selu i Vrbovcu te u nedjelju  26. rujna u Krašiću, Dubravici i Zaprešiću. Posjetitelji mogu izabrati žele li sudjelovati na prijepodnevnoj turi u 11 sati ili izabrati poslijepodnevnu turu koja počinje u  17 sati. Svoju besplatnu ulaznicu za sve šetnje rezervirati možete na https://bit.ly/3lpALHb.

Više o projektu:

Upoznaj nas. Doživi nas. Istraži nas. Zaljubi se. Mi smo KulTurama.

Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije predstavilo je novi projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Radi se o turističkim zajednicama Grada Velike Gorice, Grada Zaprešića, Grada Vrbovca, Grada Dugog Sela, Općine Krašić, Općine Pisarovina te Općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica.

KulTurama je najavljena kao platforma inovativnih doživljaja kulturnog turizma u zagrebačkom kraju kojom turističke zajednice žele ponuditi nezaboravan doživljaj svojih kulturnih sadržaja i predstaviti nove i atraktivne turističke proizvode.

Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a projektno udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.

Više o KulTurami potražite na: https://www.facebook.com/kulturamacro

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime