Požar kod Trilja, nevrijeme na kontinentu

0
132

Dok su vatrogasci u Splitsko-dalmatinskoj županiji angažirani na gašenju požara kod Trilja, na kontinentu bilježimo velik broj intervencija zbog nevremena. 

Dana 1. kolovoza 2021. u 12:37 sati zaprimljena je dojava o požaru trave, niskog raslinja i makije na lokaciji Gačića Glavica između Trilja i Biska. Zbog jačeg vjetra požar se brzo širio pa je zatraženo angažiranje 2 Air-tractora Fire Boss, a nakon procjene pilota na požarištu i uz suglasnost županijskog vatrogasnog zapovjednika i glavnog vatrogasnog zapovjednika zatraženo je angažiranje i 2 zrakoplova Canadair. Osim zračnih snaga u gašenju požara sudjeluje 38 vatrogasaca sa 11 vozila iz JVP-a Sinj i Split te DVD-a Trilj, Sinj, Dicmo, Dugopolje, Split, Klis i Žrnovnica. Požar je pod kontrolom vatrogasaca, a opožarena površina još nije procijenjena.

Područje Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske županije pogodilo je jako nevrijeme. Vatrogasci su zabilježili velik broj intervencija na uklanjanju srušenih stabala s prometnice, a vjetar je oštetio i nekoliko objekata.

JVP Petrinja je zabilježila velik broj poziva građana te su zbog zagušenja linija zamolili građane za strpljenje. Uz Petrinju, u Sisačko-moslavačkoj županiji je pogođeno područje Siska, Gline, Kutine i Hrvatske Kostajnice.

Zbog vremenskih uvjeta povoljnih za izbijanje požara, pozivamo građane na dodatan oprez. Ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime