Kroz projekt ‘Žuta točka’ otvoren natječaj za udruge

0
78

Kroz projekt ‘Žuta točka’ otvoren je natječaj za udruge, a trajat će do 28. listopada. Njegov je cilj predstavljanje misije organizacije potencijalnim donatorima (građanima i tvrtkama) videom u trajanju do 90 sekundi.

Nakon uspješno održane prve konferencije o fundraising kulturi u Hrvatskoj, projekt ‘Žuta točka’ nastavlja svoje aktivnosti. Svojim djelovanjem žele osnažiti udruge i zaklade za razvoj fundraising aktivnosti i jačanje financijske održivosti. Projekt je pokrenula Hrvatska zajednica županija u suradnji s Mladenkom Majerić i Zakladom Konrad Adenauer, a podržava ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Već s prvim provedenim aktivnostima projekta istaknuta je potreba za glasnijim, javnim dijalogom o fundraisingu u Hrvatskoj. Na samoj konferenciji najavljen je natječaj putem kojeg će organizacije, dobitnice natječaja, sudjelovati na edukaciji o fundraisingu, prvoj takvoj u Hrvatskoj. Edukacija je planirana kroz 5 modula. Svaki modul traje 6 sati, a podijeljeni su u dva dana. Edukacija će se održati u prvom kvartalu 2022. i to online, uz završni susret uživo svih sudionika edukacije. Sudjelovanje za dobitnike natječaja je besplatno i svaki sudionik će dobiti potvrdu o završenoj edukaciji.

Projekt Žuta točka, natječaj za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj

Cilj je kroz fundraising edukaciju svim zainteresiranim udrugama pružiti znanja i alate kako će svoju viziju i misiju predstaviti građanima i tvrtkama. Uz savjete će udruge moći lakše predstaviti svoje ideje potencijalnim donatorima koji žele sudjelovati u društvenoj promjeni.

Dodatna vrijednost edukacije je mogućnost dobivanja novčanih nagrada za najbolje fundraising planove koje će sudionici natječaja pripremiti.

Glavna pitanja na koja Vaš video mora dati odgovore

Cilj natječaja je predstavljanje misije organizacije potencijalnim donatorima (građanima i tvrtkama) videom u trajanju do 90 sekundi. Svoj video uradak možete prijaviti putem obrasca: NATJEČAJ ZA UDRUGE.

Glavna pitanja na koja Vaš video mora dati odgovore su:

  • Koji je konkretan doprinos njihove organizacije lokalnoj zajednici te koju društvenu promjenu žele vidjeti u svom okruženju?
  • Zašto organizacija postoji i po čemu je prepoznatljiva?
  • Što bi se dogodilo u njihovom okruženju da organizacije prestane djelovati?
  • Kako organizaciju vide korisnici i dosadašnji donatori?
  • Kako organizaciju vide zaposlenici i volonteri?
  • Koji je njihov san, čemu teže i kako mijenjaju svijet na bolje?
  • Koje su vrijednosti organizacije i kako ih demonstriraju kroz svoje aktivnosti, komunikaciju i odnose?
  • Zašto bi se donatori povezali s misijom organizacije i donirali svoj novac i vrijeme za cilj koji organizacija želi postići?

Navedena pitanja služe kao putokaz, a u videu nije potrebno doslovno odgovarati na navedena pitanja niti će se video ocjenjivati po količini sadržaja, već po kvaliteti poruke i kreativnosti sadržaja. Pravila natječaja potražite na POVEZNICI.

Nagrađene organizacije bit će objavljene na službenoj internetskoj stranici i FB profilu Hrvatske zajednice županija, a pobjednici obaviješteni putem e-maila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime