Nakon obnove državne ceste i nogostupa, u Donjoj Stubici slijede daljnji radovi na infrastrukturi

0
62

Donja Stubica ovo ljeto bila je pretvorena u jedno veliko gradilište. No, sve zbog obnove državne ceste kojom se najviše prometuje kroz centar Grada. Osim toga, obnavljao se i park obitelji Feller. Ovi radovi su sada završeni, a u tijeku su novi ili se uskoro očekuju. Gradonačelnik Grada Donje Stubice Nikola Gospočić u intervjuu za Televiziju Zapad otkrio je detalje oko radova na infrastrukturi.

Asfaltiranje nerazvrstanih cesta na devet dionica-milijun i 700 000 kuna

“Na kraju godine uvijek govorimo da nam se neće dogoditi ova situacija da imamo radove u 11. mjesecu. I uvijek nam se dogode takvi radovi. Srećom, već nekoliko godina nema teških zima pa radove možemo završiti. Trenutno smo u dosta velikim radovima. Asfaltiramo devet dionica naših nerazvrstanih cesta, po svim mjesnim odborima Grada. Vrijednost tih radova seže do čak milijun i 700 000 kuna. U našoj Dubrovačkoj ulici u kojoj ima dosta mladih obitelji i puno djece ide u školu, odlučili smo ove godine uz tu cestu napraviti 350 metara nogostupa. To su radovi u fazi samog završetka. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti još kakvih 10-ak dana da možemo to sve završiti. Nogostup je još oko milijun i 100 000 kuna. Znači, to je oko 3 milijuna kuna trenutnog ulaganja u samu komunalnu infrastrukturu”, otkriva Gospočić.

Izgradnja nogostupa u Donjoj Stubici
Izgradnja nogostupa u Donjoj Stubici

U planu rekonstrukcija Fellerove zgrade, istoimeni park završen 

“Komunalna infrastruktura će se financirati i dalje. Imamo u planu još jedan nogostup u naselju Vukšinec, nešto asfaltiranja cesta. Za sljedeću godinu imamo većinom osigurana sredstva za možda sami kraj rekonstrukcije Fellerove zgrade ili zgrade stare ljekarne. Nadam se da ćemo do kraja iduće godine uspjeti u tome da tu zgradu privedemo svrsi kako bi Kajkavijana ušla u taj kulturni centar. Naime, ako u zgradi nema ljudi, vrlo brzo to sve propadne”, napominje gradonačelnik Gospočić.

Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice
Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice

“Park obitelji Feller financiran je iz LAG-a sa 148 000 kuna, a ukupna vrijednost inovacije cijelog parka je 410 000 kuna. Kompletno je uređen cijeli park s novom komunalnom opremom. Izrađena je u obrtničkim radionicama i jedinstvena je za taj park. Dakle, nije nešto što je kupljeno tipski. Tu je i Stubički zdenac koji ima pitku vodu za sve građane Donje Stubice. Još nam predstoji uporabna dozvola što očekujemo ovih dana. Tada ćemo kompletno završiti i taj projekt”, rekao je Gospočić.

Završeni radovi u Parku obitelji Feller
Završeni radovi u Parku obitelji Feller

Još radova na državnoj cesti-mostovi i mogućnost postavljanja kamera

“Državna cesta je gotova, ali ne do kraja. No ,krajnji rezultat je zaista dobar. Dobili smo normalnu cestu, 500 metara nogostupa i riješenu odvodnju sa same prometnice. No, ostali su mostovi, primjerice, most na potoku Mesečaj te most koji spaja Donju i Gornju Stubicu. Oni su trenutno u fazi izdavanja građevinske dozvole tako da će još biti radova na toj cesti. To će biti sljedeće godine”, govori Gospočić.

Obnovljena državna cesta kroz centar Donje Stubice
Obnovljena državna cesta kroz centar Donje Stubice

“Promet je dosta velik budući da je to jedina cesta kroz centar Donje Stubice. To je cesta koja spaja Gornju i Donju Stubicu, Mariju Bistricu, Oroslavje i Stubičke Toplice. Negdje po broju automobila, prelazimo oko 6500 automobila dnevno. Nova cesta i bolji uvjeti ponekad natjeraju vozače da ne paze i pritišću gas. Stalno apeliram na vozače da se prilagode stanju na cesti. Tu je dosta đaka i biciklista. Uspornici su jedno od ideja, no ja sam zagovornik kamera. Jedna kamera kod škole je dosta napravila reda. Nadam se da ćemo u suradnji s MUP-om postaviti barem još jednu ili dvije kamere na potezu do Gornje Stubice”, upozorava gradonačelnik Donje Stubice.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime