Nakon Donje Stubice, i Radoboj će dobiti atraktivni park “Pumptrack Radoboj”

0
57

Društvu Naša djeca Radoboj odobreno je 50.000,00 kn od strane Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sredstva su odobrena za realizaciju projekta “Pumptrack Radoboj”. Projekt će se realizirati u partnerstvu s Općinom Radoboj u sljedećoj godini, do 1. studenog 2022.

Društvo je potaknuto brigom o djeci i mladima i o njihovom zdravlju. Tako je Društvo Naša djeca Radoboj u partnerstvu s Općinom Radoboj prijavilo projektni prijedlog pod nazivom “Pumptrack Radoboj”.  Projektni prijedlog je prijavljen na Javni poziv za podnošenje prijava za su(financiranje) programa i projekata Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Pumptrack poligon za razvoj i zdravlje mlade populacije

Projektni prijedlog pozitivno je ocijenjen i odobren za financiranje. Cilj projekta je izgradnja pumptrack poligona u Radoboju za bicikle i ostala dječja vozila na kotače kojim želimo pružiti više atraktivnih, novih sadržaja usmjerenih na razvoj i zdravlje mlade populacije. Također, na veću fizičku aktivnost, trening, sudjelovanje u sportu i bavljenje sportom te usađivanje radnih navika kod djece i odgajanje u sportskom duhu. Pumptrack predstavlja asfaltni poligon za bicikle na kojima djeca mogu voziti sa i bez pedaliranja. Radi se o neprekidnoj petlji ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, te omogućuje brzo stjecanje vještina kretanja kroz različite sportske discipline, nudeći gotovo neograničene mogućnosti napredovanja.
Pumptrack Radoboj tako će postati dio atraktivne sportske infrastrukture u Radoboju. Isto tako i zabavan vid druženja i sportske zabave koji omogućuje djeci i mladima stjecanje i korištenje novih, modernih i urbanih sportskih disciplina.

Tekst i fotografija preuzeti su sa službene stranice Općine Radoboj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime