Moje grčko putovanje 2 : Virtualno putovanje u Velikoj Gorici

0
77

U vrijeme kada nam je putovati teže zbog situacije s brojnim ograničenjima, dobro je  barem na jedan dan virtualno prošetati prekrasnim grčkim plažama i antičkim gradićima koji kriju brojne priče. To je moguće uz putopisno predavanje Moje grčko putovanje 2.

Santorini
Santorini

O tome je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Velike Gorice kroz fotografije i zanimljive priče govorila umirovljena profesorica i zaljubljenica u putovanja, Mira Pavlica Stojčević.  Posjetitelje je ciklusom Moje grčko putovanje 2 vratila u ljeto i predstavila Santorini i Kefaloniju – dva grčka bisera.

Mira Pavlica Stojčević, predavačica
Mira Pavlica Stojčević, predavačica

“Zadnjih desetak godina obilazim grčke otoke, a ove koje predstavljam- Santorini i Kefalonija, samo su neki od onih koje sam posjetila”, govori predavačica Mira Pavlica Stojčević.

Upoznavanje novih kultura, krajeva i njihove povijesti

Mira na svoja putovanja ide iz velike ljubavi prema upoznavanju novih kultura, krajeva, ali i njihove povijesti. Do sada je posjetila nekoliko kontinenata i više od pet raznih zemalja svijeta.

“Prije ovog predavanja, predstavila sam publici Iran, Indiju, Kinu, Rusiju, Maroko, Jordan, Siriju, Ameriku i još neke zemlje”, ističe Mira, koja na putovanja ide uglavnom sa svojom prijateljicom. Ponekad na putovanja odlaze u svom aranžmanu, a ponekad se prepuste organiziranim putovanjima lokalnih agencija.

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održala je petnaestak predavanja i svako je bilo dobro posjećeno. Ni sada, unatoč koroni, taj se trend nije promijenio.

“S Pučkim otvorenim učilištem u Velikoj Gorici već dosta dugo surađujem i gotovo sva predavanja, njih dvadesetak koliko sam pripremila s različitih putovanja, već sam održala”, dodaje Mira. Napominje kako se ljudi još uvijek malo boje putovanja, ali kaže kako nema straha. “Ovo je prolazno i putovati u nove, nepoznate krajeve svakako vrijedi”, zaključuje.

Kefalonija
Kefalonija

Novo virtualno putovanje u Izrael

Na iduće virtualno putovanje Mira će svoje posjetitelje odvesti u Izrael ili na preostala dva grčka otoka koje je prethodno posjetila. Možda će tako Moje grčko putovanje 2 dobiti novi nastavak i prerasti u trilogiju. Ako sami ne možete u neku stranu, egzotičnu zemlju, skoknuti do Velike Gorice nije vam predaleko.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime