Ministar Fuchs: „To je nedopustivo i to se ne smije i neće događati u budućnosti!“

0
97

Nakon incidenta izazvanog od strane „antimaskera“ u OŠ Krapinske Toplice, školu je posjetio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Ministar je održao sastanak s ravnateljem škole Samsonom Štiboharom i zamjenicom župana Jasnom Petek, nakon kojeg je održana konferencija za medije.

konferencija za medije ispred OŠ Krapinske Toplice

„Mi iz ministarstva danas smo danas u prvome redu ovdje kako bi se zahvalili i pružili podršku ne samo ravnatelju nego i svim nastavnicima, ali i osoblju škole koja je nažalost pretrpjela jedan nemili događaj, koji sigurno nije ostavio lijepe utiske niti djeci ali mogu reći sigurno da je ostavilo i određeno traumatsko iskustvo ljudima koji rade u ovoj školi.“ Rekao je ministar, okarakteriziravši navedeni događaj čudnim zbivanjem.

Radovan Fuchs – ministar znanosti i obrazovanja RH-a

Ministar je i naglasio kako po zakonu o okupljanju i prosvjedovanju imamo jasno i glasno izrečeno da je zabranjeno svako okupljanje i prosvjedovanje pored i u, posebno u odgojno obrazovnim objektima, dječjim vrtićima i školama za vrijeme dok su djeca u objektima. „Sigurno nije bilo ugodno niti onim malima niti onim srednjima gledati provaljivanje, vrijeđanje. To je nedopustivo. To se ne smije i neće se događati u budućnosti. U izravnoj sam koordinaciji s ministrom unutarnjih poslova i policija će u skladu sa svojim ovlastima osigurati ono što je zakonom propisano. Ako postoje pravila, ona vrijede za sve.” Na kraju je zaključio Fuchs.

Jasna Petek – zamjenica župana KZŽ-a

Zamjenica župana KZŽ-a Jasna Petek istaknula je kako je za osnivača osnovnih i srednjih škola, Krapinsko-zagorsku županiju, sigurnost učenika i nastavnika na prvom mjestu te kako će u okviru ingerencija koje imaju to pokušati zadržati. Petek je odgovorila i na pitanje koliko će dugo ostati zaštitari ispred škole: „Onoliko dugo, koliko će odrediti procjena stručnih službi.“

U školu je bio pristigao i tim za psihološku pomoć a školu osigurava interventna policija i zaštitari.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime