Kuglački klub Zaprešić osvojio Europa pokal

0
288

Brilijantni Kuglački klub Zaprešić u svoju je bazu donio veliki uspjeh. Odličnom igrom u finalu 32. klupskog prvenstva po drugi su put osvojili naslov prvaka Europe.
Nimalo laka igra odvila se protiv ekipe iz Austrije – KSK Union Orth. Ipak, Zaprešićani su bili bolji i odnijeli pobjedu uvjerljivim rezultatom 6:2.

Europa pokal stigao u Zaprešić

“Presretni smo osvojenim Europa pokalom. Bilo je teško, došli smo kao favoriti, svi su od nas očekivali da osvojimo to zlato. To je na neki način i veliki pritisak na igrače, trenera, upravu – na sve nas. I uspjeli smo”, govori nam predsjednik kluba Danijel Funda. Dodaje kako je početak kvalifikacija bio poprilično težak i naporan, ali iskusniji igrači su opravdali očekivanja.

Danijel Funda, predsjednik Kuglačkog kluba Zaprešić
Danijel Funda, predsjednik Kuglačkog kluba Zaprešić

“Ponosan sam jer sve planove koje smo imali do sada, na neki smo način riješili. Poklopilo nam se sve što se trebalo poklopiti. Odradili smo sve i rezultati su vidljivi. Kad sve planirano odradite na treningu, onda sve funkcionira i na stazi”, ističe trener Kuglačkog kluba Zaprešić, Miro Noršić.

Miro Noršić, trener Kuglačkog kluba Zaprešić
Miro Noršić, trener Kuglačkog kluba Zaprešić

Europa pokal u kuglanju kao nogometna Europska liga

Trener je objasnio i važnost Europa pokala.

“Kada bismo to uspoređivali s nogometom, to je kao Europska liga – 2. najjače natjecanje na svijetu. Drugoplasirane ekipe iz cijele Europe, a tu ima fantastičnih ekipa. Ono što Zaprešić već godinama radi i ono što smo sada napravili to je ‘svemirski brod’ naspram Francuza, Talijana, Nijemaca i ostalih, mi smo drugi svijet za njih koliko smo uspješni”, ponosno zaključuje trener Noršić.

Srušeni rekordi kuglane u Kranju

Nova snaga Kuglačkog kluba Zaprešić, Alen Kujundžić, svoju dominantnost i spretnost pokazao je i u Kranju, srušivši rekord kuglane.

Alen Kujundžić, kuglač
Alen Kujundžić, kuglač

“Forma je bila tempirana za ovo Europsko prvenstvo. Odigrao sam odlično ova četiri kola i to je bila neka naznaka za ovo Europsko. Bio sam siguran da ću odigrati dobro, ekipa je sjajna, iako su neki malo lošije odigrali pa je to trebalo povući i pao je rekord”, govori Alen Kujundžić nakon osvojenog prvenstva.

Osim njegovog rekorda, srušili su i ekipni rekord kuglane u Kranju s 3725 čunja.
Grad Zaprešić, a i njegovi žitelji, iznimno su ponosni na svoje kuglače i uspjehe koji se godinama redaju.

“Mislim da smo stvorili jednu ekipu koja može doprinijeti ne samo da kuglači budu prepoznati u svijetu, nego da imamo priliku od Zaprešića napraviti jedan vrhunski sportski grad. Jako sam sretan da možemo biti predvodnici toga”, ističe Lovro Benčević, predsjednik Zajednice športskih udruga Zaprešića.

Lovro Benčević, predsjednik Zajednice športskih udruga Zaprešića
Lovro Benčević, predsjednik Zajednice športskih udruga Zaprešića

Sreću i ponos na kuglače nije skrivao ni predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića Matija Teur: “To je jedan od najvećih uspjeha zaprešićkog sporta. Kuglači su nas navikli na pobjede, naslove i trofeje, ali europskim prvakom se ne postaje preko noći, nego kontinuiranim radom.”

Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića
Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića

Nekadašnji predsjednik Kuglačkog kluba, Nikola Funda, osvrnuo se na izniman rezultat koji su momci ostvarili te dodao kako je “bila jako dobra odluka starog predsjedništva, među kojim sam bio i ja na čelu, da se prepusti mladim i bivšim igračima da preuzmu ovaj klub. Ovo je prva godina njihovog rada i odmah su prvaci Europe”.

Nastavak Hrvatskog prvenstva i početak Svjetskog prvenstva

Zaprešićane sada očekuje izazovan period. Naime, očekuje se nastavak hrvatskog prvenstva, s kojim se podudara i Svjetsko prvenstvo. Svjetsko je bilo odgođeno zbog korone pa se sada nadoknađuje. To bi moglo poremetiti planove, ali iz Kuglačkog kluba su uvjereni u dobar rezultat bez obzira.

“Postavili smo novog trenera koji je nametnuo neke svoje nove principe i mislim da ćemo mi tu uz iskustvo ipak prvi presjeći tu vrpcu”, uvjerljivo nam govori bivši predsjednik kluba, Nikola Funda.


Sada su na redu i dvije odlučujuće utakmice protiv jakih ekipa iz Zadra i Mertojaka.

“Zadar se pojačao s jako kvalitetnim igračima, a Mertojak je standardno jak. Oni su sad trenutni prvaci i brane titulu. Bit će jako teško vratiti se natrag u ligu”, govori predsjednik kluba Funda.

“Sad imamo utakmice sa Zadrom, to je nešto što se mora dobiti i onda još dva kola s Mertojakom, kada će se situacija zapravo iskristalizirati – tko je prvak”, ističe novopridošli igrač, Alen Kujundžić.

Trener Noršić kaže kako će dati sve od sebe da ekipu koja nije u reprezentaciji priprema na najbolji mogući način za nadolazeće utakmice, no boji se da će se ponoviti situacija kao što je bila prije prvenstva kada nije imao prijateljsku utakmicu s koje bi mogao posložiti momčad.

Momcima želimo puno sreće u nadolazećim natjecanjima i da doma donesu još jednu medalju i naslov prvaka u nizu.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime