Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić kazneno prijavio bivšeg gradonačelnika zbog malverzacija oko kupnje zemljišta za reciklažno dvorište

0
670

Gradonačelnik Grada Oroslavja Viktor Šimunić svoje građane i ostale pratitelje na svojoj Facebook stranici redovito izvještava putem objava ili kratkih video materijala o svim aktivnostima. Puno prašine je podigla objava oko kupnje zemljišta na kojem bi se izgradilo reciklažno dvorište.

Šimunić je povodom prvog takvog izvještaja na tu temu napisao kako je grad kupio zemljište za iznos 612.851,00 HRK koje je procijenjeno na 44.090,00 HRK, a sve u trenutku odluke o izgradnji reciklažnog dvorišta na toj lokaciji. Također je javno otkrio ime osobe s kojom je Grad Oroslavje za vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Emila Gredičaka sklopio Ugovor o kupoprodaji. Prilikom prve procjene zemljišta procijenjeno je da kvadrat zemljišta košta 10 kn. Međutim, ponovno je napravljena procjena zemljišta od strane drugog vještaka koji je kvadrat zemljišta procijenio na 139 kuna po metru kvadratnom koliko je i ugovoreno prema spomenutom Ugovoru. Šimunić je nadodao kako je zapravo simbolično što je novi Ugovor sklopljen točno prvog travnja na tzv. prvi april.

Jučer se Šimunić ponovno obratio javnosti putem Facebooka i otkrio da je kazneno prijavio bivšeg gradonačelnika Emila Gredičaka upravo zbog opisane malverzacije oko zemljišta. Tim povodom gradonačelnik Oroslavja pozvao je sve građane Hrvatske da se pobrinu za sebe i ne dopuštaju da im se otima ono što je njihovo. Šimunić je naglasio i kako je ponovno spreman podići prijavu ako naiđe na nešto slično.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime