Grad Donja Stubica raspisao je natječaj za stipendije, sufinanciranje željezničkog prijevoza preuzela država

0
58

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić u razgovoru za Televiziju Zapad rekao je kako će Grad isplaćivati 25 učeničkih i 20 studentskih stipendija. Prednost će imati deficitarna zanimanja u području medicine, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, farmacije, strojarstva, elektrotehnike, matematike, anglistike i germanistike.

Za studente 500 kn i za učenike 300 kuna 

“Kompletno smo proveli postupak za 20 studentskih po 500 kuna i 25 učeničkih stipendija po 300 kuna. Natječaj je pri kraju i dobili smo puno zahtjeva za stipendije. Ovih dana se treba sastati komisija koja će provjeriti dostavljenu dokumentaciju i sastaviti konačnu listu. Kroz 12-ti mjesec bi trebali izaći s rješenjima, ali prve novce isplatit ćemo u siječnju”, otkriva Gospočić.

Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice
Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice

Autobusni prijevoz sufinancira Grad, a željeznički država 

“U principu smo uvijek sufinancirali prijevoz najprije učenika srednjih škola i studenata. No, ove godine je država preuzela sufinanciranje željezničkog prijevoza. Mi smo ostali na sufinanciranju autobusa i na sufinanciranju studentskih željezničkih karata. To ćemo financirati i sljedeće godine. Vidjet ćemo ima li mogućnosti da se više uključimo s obzirom na to da je 100% financiranje željezničke karte za srednjoškolce preuzela sama Vlada Republike Hrvatske. Ali u svakom slučaju, to smo do sad financirali i financirat ćemo i u budućnosti”, rekao je gradonačelnik Gospočić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime