Energetska obnova općinske zgrade u Jakovlju

0
52

Općinska zgrada u Jakovlju uskoro će zablistati u novom ruhu jer joj predstoji energetska obnova. Prva faza tj. postavljanje novog krova već je odrađena, nakon čega će uslijediti energetska obnova vanjske ovojnice zgrade te naposljetku unutrašnjosti.

“Javili smo se na natječaj Ministarstva reginalnog razvoja. Provedba tog projekta je godina dana. Ove godine smo morali povući jedan dio novčanih sredstava tako da smo se odlučili na obnovu krovišta. Radovi su završeni, a sljedeće godine krenut ćemo s energetskom obnovom. Znači uredit će se sama ovojnica zgrade, sanitarni čvor te isto tako i prilaz zgradi tj. stepenice. Javljat ćemo se i dalje na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja kako bi osigurali sredstva i za uređenje interijera općinske zgrade”, otkrila je načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec.

Sanja Borovec, načelnica Općine Jakovlje

NK Vrh dobio centralno grijanje 

Završeni su i radovi na uvođenju centralnog grijanja u zgradu koji koristi Nogometni klub Vrh iz Kraljevog Vrha.

“Ta zgrada nije imala sustav centralnog grijanja nego su se grijali na drva. Uvođenjem centralnog omogućili smo bolje uvjete svima koji tamo borave te naravno za same članove Nogometnog kluba Vrh. Uvedene su nove instalacije, novi bojler, kotao za vodu i novi radijatori. Pored toga uspjeli smo i riješiti da se zgrada ponovno spoji na plin, te smo riješili zastarjela potraživanja koja su ostala nenaplaćena”, saznali smo od načelnice Borovec.

 

Što se tiče daljnje obnove objekata općina je prijavila na natječaje projekte sanacije Područne škole Kraljev Vrh i Doma kulture u Jakovlju te projekt izgradnje novog vrtića

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime