Edukacija nastavnika zaprešićkog kraja

1
259

Ispred Srednje škole Ban Josip Jelačić održana je konferencija za medije s ciljem prezentacije i najave dvodnevne edukacija nastavnika zaprešićkog kraja u organizaciji SŠ Ban Josip Jelačić, Grada Zaprešića i Udruge Panta Rei. Putem edukacije želi se povezati nastavnike zaprešićkog kraja u eTwinning projektu “Moj kraj i ja”.

Po prvi puta u 18 godina povezane su sve obrazovne ustanove Zaprešićkog kraja, što je ravnatelj SŠ Ban Josip Jelačić, Alan Labus, ocijenio iznimno važnim – Tema je više nego recentna, dakle eTwinning neke suvremene metode poučavanja, uključujući ICT tehnologije. Drago mi je da je naša srednja škola predvodnik upravo tih modernih oblika obrazovanja.

Predsjednica Udruge za cjeloživotno obrazovanje Panta Rei, Željka Winkler, podsjetila je kako je udruga osnovana kako bi okupila nastavnike, stručne suradnike i studente oko ideje kreiranja edukacija za nastavnike te su prvotno krenuli s europske razine kako bi educirali Erasmus korisnike.

– Ideja ove edukacije je zapravo objasniti što je to eTwinning. Dakle to je jedna obrazovna platforma koja omogućuje projektnu suradnju škola kako u Europi tako i na nacionalnoj razini. Naša je pak ideja da pokušamo povezati sve škole lokalne sredine u jedan projekt u gradu Zaprešiću u kojem će se promicati samoodrživost grada. Zapravo želimo umrežiti naše kolege, stvoriti povjerenje i suradnju u kojem će učenici već osnovne škole upoznati nastavnike i učenike srednje škole.

Što je eTwinning? eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime