Dječji vrtić Videk najbolji u Hrvatskoj

0
1725

Dječji vrtić Videk iz Brdovca na razini Hrvatske osvojio je najviše bodova u ostvarivanju projekta Sigurnije škole i vrtići, putem kojeg su djeca imala prilike učiti kako se ponašati i reagirati u slučaju neke izvanredne situacije, poput primjerice potresa ili poplave. Tim povodom predstavnici Crvenog križa uručili su vrtiću priznanje za iznimnu predanost i uspjeh u provedbi programa.

Vrtić Videk sredinom prosinca 2019. uključio se u Erasmus+ projekt Hrvatskog Crvenog križa „Sigurnije škole i vrtići”. Radi se o projektu koji se provodi u partnerstvu Nacionalnih društava CK-a Austrije, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije.  Cilj provedenog projekta bilo je poboljšanje znanja te ojačavanje kompetencije djece i odgojitelja za izvanredne situacije. U odgojno-obrazovnom radu s djecom zastupljene su teme: Priprema za izvanredne situacije, briga o zdravlju i prva pomoć, Psihosocijalna podrška i sigurnost u vrtiću.

Vrtić Videk bio je i ambasador u širenju projekta u sve odgojno-obrazovne ustanove Hrvatske. Ambasadorice su bile odgojiteljice Suzana Košutić, Snježana Varga, Martina Frkanec i Vera Jakševac. U protekloj pedagoškoj godini u projektu su sudjelovale odgojno-obrazovne ustanove iz cijele Hrvatske, a DV Videk je skupio najviše bodova pri ostvarivanju projekta.

Za kraj valja istaknuti kako vrtić Videk nosi oznaku siguran vrtić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime