150 godina Ivanić-Grada: „Grad po mjeri svakog čovjeka!“

2
71
150 godina Ivanić-Grada

Prije 150 godina Ivanić-Grad je dobio titulu grada. Zbog pandemije ove je godine Dan grada obilježen u listopadu, umjesto u lipnju. U Parku hrvatskih branitelja kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. Potom je uslijedila svečana sjednica Gradskog vijeća u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. “Zapisi o Ivaniću kao naselju potječu još i 12. stoljeća, ali je ovo važna godišnjica za naš Grad. Prilika je to da se prisjetimo svih onih ljudi koji su pridonijeli razvoju naše sredine, razvoju našeg Grada. Mi, Ivanićgrađani, jako smo ponosni na svoje podrijetlo. Ponosni smo na naš Grad, na njegov prosperitet. Sretni smo što možemo živjeti u gradu koji je izgrađen po mjeri svakog čovjeka.”, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš o 150 godina Ivanić-Grada.

150 godina Ivanić-Grada
Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada

150 godina Ivanić-Grada 150 godina Ivanić-Grada

Ivanić najviše napredovao u Zagrebačkoj županiji

U ime Zagrebačke županije sjednici je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović. Istaknuo je da Ivanić smatra svojim gradom. “Jedinica lokalne samouprave koja je u zadnja dva mandata najviše napredovala u Zagrebačkoj županiji je Ivanić-Grad. Od inkubatora, gradi se Naftalan, ide cesta, u gospodarskoj su zoni rasprodana sva zemljišta, mogu pričati koliko hoćete. Sve su to činjenice. 150 godina Ivanić-Grada lijepa je obljetnica. Još je ljepše što Ivanić-Grad ima upravu koja ga može voditi boljem.”, naglasio je Tomljenović. Uvodno je prisutne pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac. Ivanićanima su 150 godina Ivanić-Grada čestitali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Krunoslav Katičić i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Dražen Bošnjaković.

150 godina Ivanić-Grada
Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije

150 godina Ivanić-Grada

150 godina Ivanić-Grada – dodijeljena priznanja građanima

Pojedincima i udrugama koje na razne načine doprinose svojem Gradu i čine ga poželjnijim mjestom za život dodijeljena su Priznanja i Godišnje nagrade. Marina Kovač, dr. med., dobitnica je Priznanja Grada Ivanić-Grada zbog doprinosa organizaciji i radu tamošnje Visoke škole. “Drago nam je da sve ono što smo svojim znanjem i iskustvom dosad stekli možemo prenijeti na mlade ljude i na taj ih način obogatiti za profesionalni život koji slijedi.”, navela je Kovač. Priznanje Grada Ivanić-Grada dobila je i predsjednica Udruge „Prijatelji baštine“ Ana Gašparović. “To mi jako puno znači, i nama kao udruzi, jer smo grupa volontera koja svoje slobodno vrijeme koristi da bi istraživali, valorizirali i prezentirali baštinu zavičaja.”, objasnila je Gašparović.

150 godina Ivanić-Grada
Marina Kovač, dr. med., dobitnica Priznanja Grada Ivanić-Grada
150 godina Ivanić-Grada
Ana Gašparović, predsjednica Udruge „Prijatelji baštine“, dobitnica Priznanja Grada Ivanić-Grada

Jedna od Godišnjih nagrada Grada Ivanić-Grada uručena je paraolimpijki Pauli Novini koja nije krila sreću. “Kao sportaš koji se cijeli život bavi plivanjem i ostvaruje uspjehe naravno da mi je izuzetno drago i velika čast da se to primijeti u mojem Gradu.”, istaknula je Novina. Priznanja Grada Ivanić-Grada primili su i Goran Maričić, dr. med., dr. sc. Slavica Janković, Biciklistički klub Ivanić i Zoran Ožetski, dok je Godišnja nagrada uručena i dr. sc. Jasmini Havranek. Svojim nastupima cijeli je događaj uveličao Folklorni ansambl LADO.

150 godina Ivanić-Grada
Paula Novina, paraolimpijka, dobitnica Godišnje nagrade Grada Ivanić-Grada

150 godina Ivanić-Grada 150 godina Ivanić-Grada

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime