VOLONTERI IZ ITALIJE POSJETILI SPECIJALNU BOLNICU U GORNJOJ BISTRI

 Volonteri Vrta plavih ruža, međunarodne talijanske volonterske udruge, već 17 godina pomažu u brizi za štićenike Specijalne bolnice u Gornjoj Bistri. Iako pomažu cijele godine, svakog ljeta okupljaju se u Ljetnom volonterskom kampu, kako bi kroz igre, radionice i molitvu proslavili svoj rad.

Prvi puta sam došao prošle godine, na preporuku prijatelja, jer je ovo jedno predivno mjesto. Puno je djece i jako se dobro osjećam u druženju s njima. Rekao je Pantaleo, volonter iz Italije

 Volonterski rad mnogo znači osoblju bolnice, jer djeci pruža osjećaj obiteljskog doma. Naime, više od 70% djece smještene u Bolnici Gornja Bistra, djeca su bez roditeljske skrbi. Tijekom cijele godine izmjenjuju se grupe od desetak volontera.Iako se u bolnicu stalno ulaže, kako bi se djeci olakšao boravak, u planu je izgradnja novog, adekvatnijeg prostora.

 Kako je volontera sve više, inicijativa “Latice ruže” prikuplja sredstva za obnovu kuće za smještaj volontera. Prilogom od 100 eura tko želi može kupiti svoju ciglu, sa svojim imenom, koja će krasiti zidove kuće, i na taj način pomoći u obnovi. I manji su prilozi dobrodošli, jer dječje hrane, odjeće i higijenskih potrepština uvijek treba, a na internet stranici bolnice svi koji žele pomoći mogu naći popis najpotrebnijih namirnica.  

Podijeli: