U PRVIH 10 DANA SAMOBORSKO KINO POSJETILO PREKO 4.000 POSJETITELJA

Nakon gotovo godinu dana čekanja, Samoborci su jedva dočekali zaviriti u potpuno preuređenu kino dvoranu zgrade Hrvatskog doma, u koju je ukupno uloženo više od 7 milijuna kuna. Preko 4.000 posjetitelja uživalo je u 10 dana bogatog programa povodom otvorenja, a dvorana je u nekim danima bila popunjena do zadnjeg mjesta čak i nekoliko puta.

Uz najmoderniju opremu koja uključuje 28 različitih reflektora za scensku rasvjetu s posebnim sustavom upravljanja, srebrno filmsko platno i Dolby sorround zvučni sustav te vrhunski audio sustav najnovije generacije, gledanje filmskih projekcija postao je pravi užitak, s čime su se svi složili.

Ništa manje posjetitelji nisu uživali niti u kazališnim predstavama, Međuigrama 0-24 Zijaha Sokolovića, predstavi za djecu Vuk i sedam kozlića ili mjuziklu Chicago u izvedbi Amaterskog kazališta PAX-ići kojima obzirom na broj zainteresiranih jedna izvedba nije bila dovoljna. Ponovno je otvorena i Galerija Prica, izložbama Vizualne kompozicije Mihovila Dorotića i Neponovljivi Prica koja je obogaćena crtežima i grafikama Zlatka Price. 

Staro kino zatvorili smo uz taktove Marka Tolje, nostalgične, pomalo sjetne, s daškom nekog prošlog vremena. Stoga je novu eru otvorio Damir Urban&4 koji je donio novu energiju i podigao na noge prepunu dvoranu. I nakon otvorenja Pučko otvoreno učilište Samobor nastavlja s brojnim programima, a sva događanja možete pratiti na www.samobor.hr. Kako je nastalo naše novo kino pogledajte u kratkometražnom dokumentarnom filmu Filipa Bašića: https://youtu.be/Ts2pOoluH2Y

Podijeli: