SAZNAJTE SVE O BESPOVRATNIM EU SREDSTVIMA I OSTVARITE USPJEŠAN PROJEKT

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. Nakon uspješno odrađenih događaja u Bakru, Belom Manastiru, Biogradu na Moru, Gospiću, Ivancu, Karlovcu, Krapini, Križevcima, Murskom Središću, Opuzenu, Petrinji, Požegi, Puli, Solinu, Šibeniku, Umagu, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru, Zaboku, Zadru i Zaprešiću koji su privukli brojne zainteresirane građane, „Regionalni dani EU fondova“ održat će se ovog puta u Garešnici.

Besplatne edukacije o korištenju EU fondova održat će se u ponedjeljak, 27. siječnja, u Tehno parku Garešnica (Poduzetnička zona Kapelica- Kapelica 25a) s početkom u 9:30 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih g. Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Edukativno-informativni dio događanja započet će panel raspravom „Razvoj Garešnice kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati g. Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice, gđa. Ana-Marija Župančić, direktorica Poduzetničkog centa Garešnica, gđa. Irena Brezak Fijala, voditeljica odjela za opće i pravne poslove Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, gđa. Anica Lenart, voditeljica Lokalne akcijske grupe Moslavina te Tvrtko Haistor, predstavnik OPG-a Haistor Tomislav, nakon čega će uslijediti stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“.

Po završetku stručnih predavanja održat će se interaktivna radionica "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak projektne prijave za male i srednje poduzetnike" na kojoj će predavačice iz Poslovne zone Ivanec Tamara Kljunić i Ivana Plahtarić, predstaviti aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s  procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imat će mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Pri kraju edukativnog dana, sudionici će imati priliku obići projektne lokacije Tehno parka te Rajskog vrta. Projekt izgradnje i opremanja Tehno parka Garešnica je sufinanciran sredstvima Europske unije s ciljem podizanja razine konkurentnosti poduzeća sjeveroistočnog dijela Moslavine te pokretanja održivog ekonomskog rasta, pozitivne poduzetničke klime i rasta zapošljavanja na širem području Bjelovarsko-bilogorske županije. Projekt Rajskog vrta se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „OP Učinkoviti ljudski potencijali“ te mu je cilj promocija i poticanje samozapošljavanja nezaposlenih i ranjivih skupina ljudi u gradu Garešnica i okolici.

Događaj “Regionalni dani EU fondova” namijenjen je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

O projektu

Direktan link za prijavu

Svi zainteresirani za besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

 info@danifondova.eu,  fondovi@mrrfeu.hr  ili na tel. 01/ 6326 030.

Podijeli: