SAMOBORCI OD 20. LISTOPADA UŽIVAJU U NOVOM KINU

Nakon gotovo godine dana čekanja, Samoborci od 20. listopada ponovno uživaju u kulturnim programima u kino dvorani zgrade Hrvatskog doma.

„Ova zgrada ima bogatu povijest, stoga je velika želja Samoboraca bila da ovo postane reprezentativan prostor, kakav zaslužuje grad tako bogate kulture. I sam sam emotivno vezan za ovu dvoranu stoga sam ponosan i sretan što smo uspjeli ispuniti obećanje dano Samoborcima. Od samog početka političkog djelovanja borili smo se s raznim idejama koje bi u potpunosti promijenile ovaj prostor, a time i vizuru grada, što nam nikada nije bila prihvatljiva opcija. Mislim da smo ispravno odlučili“, zaključio je prilikom obilaska gradonačelnik  Krešo Beljak.

Radovi na rekonstrukciji objekta započeli su u studenom prošle godine, a završeni su krajem prošlog mjeseca. Trenutno se radi na ugradnji najmodernije opreme koja uključuje 28 različitih reflektora za scensku rasvjetu s posebnim sustavom upravljanja, srebrno filmsko platno i Dolby sorround zvučni sustav te vrhunski audio sustav najnovije generacije.  U dvorani su danas 253 sjedala, od čega 232 fiksna i 21 pomoćno. Vrijednost rekonstrukcije je više od 6 milijuna kuna s PDV-om, dok će se u scensku tehniku uložiti dodatnih 900.000,00 kuna. Izvedeni su i radovi na energetskoj obnovi zgrade vrijedni više od 600.000,00 kuna s PDV-om, a obnovu je s 250.000,00 kuna podržala i Zagrebačka županija. Izvođač radova je Brodometalurgija d.o.o. iz Splita i td Vinitor d.o.o. iz Zagreba, dok je stručni nadzor povjeren samoborskom Šport projektu.

Podijeli: