OPREČNI STAVOVI O POREZU NA NEKRETNINE! ŠTO MISLI SABORSKI ZASTUPNIK ALEKSIĆ, A ŠTO GRADONAČELNIK ŽELJKO TURK?

Ne porezu reklo je već 100 tisuća građana kroz prikupljanje potpisa za referendum o njegovom ukidanju. Hrvati očito ne vjeruju kako će novi porez zamijeniti neke druge namete i pribojavaju se još većeg tereta na njihov ionako već opterećen budžet.

Sličnog stava je i borac za prevedan odnos banaka prema građanima i saborski zastupnik snage Goran Aleksić koji upozorava na manjak informacija koje su građane dobili vezano za novi porez

Predsjednik udruge građana i Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk tvrdi kako je novi porez zamjena za dosadašnje namete, te kako dodatnog troška za građane neće biti.

Gradonačelnik je komentirao i kako to da je Zaprešić jedini Grad kojem je rok za prijavu poreza bio 31. kolovoza, dok je u ostalim gradovima rok bio 30. Listopada

No danas je pak premijer zaključio kako je bolje uvođenje poreza odgoditi, a kao razloge je naveo lošu pripremu lokalnih samouprava.

Porez će se odgoditi, ali ne i ukinuti. Udruga lipa i Živi zid već pripremaju sakupljanje potpisa za referendum o porezu kroz koji će tražiti upravo njegovo ukidanje.

U vremenu koje slijedi vlada bi trebala uputiti dodatne informacije vezano za porez koji građane, kako sada stvari stoje, očekuje. Ali, još se ne zna kad točno.

Podijeli: