OD ZAPREŠIĆA DO ZABOKA ZA 14 MINUTA

U Zaprešiću je potpisan ugovor za radove na projektu modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge na dionici Zaprešić – Zabok u vrijednosti gotovo 531 milijun kuna, a koji se s 85 posto sufinanciraju iz fondova EU. Uime HŽ Infrastrukture d.o.o., koja je naručitelj radova, ugovor je potpisao predsjednik Uprave Ivan Kršić, dok su uime odabranog izvođača radova tvrtke SWIETELSKY d.o.o. potpisali direktori tvrtke Davor Mavar i Zvonko Dundović. Početak radova planira se tijekom ljeta ove godine, a završetak do kraja 2021. godine.

Svečanost potpisivanja svojim prisustvom uveličali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Tom prigodom ministar Butković istaknuo je to da jedino ovakvim infrastrukturnim projektima možemo unaprijediti hrvatsko gospodarstvo i nastavio: Ovo je i najava velikog investicijskog ciklusa u željeznice u koji smo krenuli nakon investicija u autoceste. U protekla tri tjedna potpisali smo, prvo u Vinkovcima, a onda i danas ovdje, ugovore vrijedne 1,3 milijarde kuna. Ukupno smo dosad ugovorili EU projekte vrijedne 14 milijardi kuna, što iz Operativnog programa, što iz Instrumenta za povezivanje Europe. Hrvatsko zagorje kraj je koji je uvijek pokretao Hrvatsku u gospodarskome smislu, a ovaj projekt pridonijet će gospodarskome rastu te će sve biti brže i dostupnije.

U nastavku ministrica Žalac rekla je: Godina 2017./2018. godina je prometa. Uspjeli smo pokrenuti sve planirane projekte iz prometnog sektora, što dokazuje izvrsnu međusektorsku suradnju u Vladi. Ova dionica dužine gotovo 24 km možda nije duga trasa, ali je od izuzetne važnosti za velik broj stanovnika ovog područja koji gravitiraju toj dionici.

Izvor: Korporativne komunikacije HŽ Infrastruktura

Podijeli: