MALI SVJETIONIK ZA VELIKE LJUDE: PRIJAVI SVOG KOLEGU S POSLA ZA NAGRADU DR. DRAŽEN GLAVAŠ

Mali svjetionik traži naj radnika, a za njegov ga rad i vrijednosti želi nagraditi s 30.000,00 kuna. Želimo da ljudi prijave svoje kolege i prijatelje kako bi nama pomogli da pronađemo tog pojedinca koji je svojim radom, poštenjem, trudom i lojalnosti pozitivno utjecao na radnu i životnu okolinu.  

Kao suorganizatori i partneri projekta ‘Mali svjetionik’, uz udrugu Partner djeluju poduzeće Mazars, zaklada Rhema, poduzeće Tim Kabel i Hrvatska udruga poslodavaca. Sve četiri organizacije u svome djelovanju poštuju vrijednosti koje promiče projekt ‘Mali svjetionik’ te su se odlučile uključiti u cijeli proces.

Cilj projekta Mali svjetionik je potaknuti drugu perspektivu razmišljanja. Želimo skrenuti pozornost na sve uključene u djelovanje poduzeća, a posebno dati priznanje osobi koja se poštivanjem načela koja zastupamo i svojim trudom istaknula. Ta će osoba primiti nagradu Dr. Dražen Glavaš koja uključuje i 30.000,00 kuna bruto.

Ono što nas je potaknulo na ovakav projekt je shvaćanje da je većina nagrada u poslovnom svijetu usmjerena na profitabilnost i ostvarenu ekonomsku vrijednost. Mi želimo skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na na njihov staž i branšu, koji se u svakodnevnom poslu posebno trude. Nekada taj trud može proći neopaženo, ali mi vjerujemo da su one ‘male stvari’ zapravo jako bitne i da svaka priča koja na bilo koji način promiče vrijednosti koje zastupa projekt ‘Mali svjetionik’ zaslužuje priliku biti ispričana. Takve priče onda mogu potaknuti druge da slijede taj primjer! Priče koje tražimo su priče koje opisuju kako su zaposlenici ispoštovali vrijednosti rada i poštenja, lojalnosti, energičnosti, brige za kolege, dodane vrijednosti i sl. Više o kriterijima na web stranici i prezentaciji.

Sam projekt podijeljen je u nekoliko faza. Prvo se javnost poziva na prijavu - ovdje je potrebno za svoje kolege ili kolegice podnijeti priču prema traženim kriterijima. Drugi korak je komisijin odabir nekoliko kandidata koji će proći u drugi krug. Treći korak je telefonsko glasanje javnosti za jednog od tih kandidata. Pobjednik Projekta primit će 30.000,00 kn bruto.

Partneri projekta nemaju drugu korist ili cilj, osim da projekt zaživi i pretvori se u godišnji event, a dobrodošli su i svi oni koji su voljni projekt pomoći novčano, ili svojim vremenom, kontaktima, ili drugom medijskom/komunikacijskom podrškom. Saznajte više o projektu i posjetite službenu web stranicu: http://www.malisvjetionik.hr/ , a u prilogu su Poziv kojeg možete poslati na sve zaposlenike, te prezentacija o projektu. FB stranica je https://www.facebook.com/zavelikeljude/ . Prijave primamo do 15.10., a dodjela će biti 10.11.

Podijeli: