KAMP CRVENOG KRIŽA U SELCU: PROVELI SMO DAN S MALIM ZAPREŠIĆANIMA

Djeca iz Zaprešića i okolice provela su sedam dana u kampu Crvenog križa u Selcu. Njih pedesetak uživalo je u moru, suncu i samo za njih osmišljenom programu. Ujutro kad se probude prvo slijedi doručak, nakon toga inspekcija bungalova i tjelovježba, a onda se ide na kupanje. Oni koji nisu znali, pomoću kineziologa su naučili plivati.

Da cijeli dan bude ispunjen brinu se voditeljice. Na grupu od dvanestero djece dolazi jedna volonterka koja s njima na dnevnoj bazi provodi edukativno zabavne aktivnosti.

Kreativnim radionicama djecu se uči na koji način steći prijatelja. Radionica ljudskih vrijednost usmjerena je ka prevenciji naselja između djece školskog uzrasta,a provodi se kroz zabavnu igru.

No nije baš sve edukativnog karaktera. A zašto bi i bilo kada je gađanje vodenim balonima vidno zabavnije. U tome smo se okušali i sami, a onda smo se sakrili u klimatiziran prostor igraonice gdje je vladala pjesma i smijeh.

Edukacije, igre, kupanje i druženje djecu zaokuplja toliko da, unatoč tome što svi imaju mobitele, nitko nema potrebu provodit vrijeme na internetu i društvenim mrežama.

Kamp se prostire na 3000 metara kvadratnih sa smještajnim kapacitetom od 24 jedinice. O tehničkim stvarima brine voditelj kampa. A ukoliko se netko od djece razboli, tu je medicinska sestra, kao i volonteri koji su im na raspolaganju cijeli dan. 

Podijeli: