DERBI MLADOSTI I JUGA PRIPAO DUBROVČANIMA

Posljednji derbi vječitih rivala Mladosti i Juga pripao je Dubrovčanima. Susret drugog kola doigravanja Regionalne vaterpolo lige završio je rezultatom 9:10 (1:4, 3:3, 2:3, 3:0). Po dva pogotka u redovima Žabaca zabili su Lovre Miloš, Luka Bukić i Konstantin Kharkov.

''Zaslužena pobjeda Juga, bili su cijelu utakmicu bolji takmac. Na kraju smo se malo približili ali smo u prelomnim trenucima, u početku utakmice, trebali biti efikasniji s igračem više. Nedostajao nam je Marcelić, ali Jerko Jurlina je branio kvalitetno. Nemam mu što zamjeriti, trebali smo bolje iskoristiti igrača više i onda bi rezulat bio bolji!'' – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

U drugo kolo doigravanja obje su momčadi ušle s pobjedničkim nizom te nije nedostajalo motiva za pobjedu. Dubrovačka ekipa bila je dominantnija tijekom utakmice ali Žapci su čvrstom igrom i borbenošću u zadnjoj četvrtini došli na samo pogodak razlike. Veliki nedostatak za Mladost bio je izostanak kapetana i vratara Ivana Marcelića koji je zbog zdravstvenih razloga propustio susret, a zamijenio ga je mladi Jerko Jurlina.

''Imali smo loš ulazak u utakmicu, moguće je na to psihički utjecao nedostatak kapetana. Možda su i reprezentativne pripreme uzele svoj danak. Idemo dalje sada, stiže nam Jadran i idemo po pobjedu!''- izjavio je nakon utakmice Jerko.

Za Mladost su igrali, Cosmin Radu, Lovre Miloš (2), Matias Biljaka (1), Miloš Ćuk, Marin Dašić, Luka Bajić, Luka Bukić (2), Franko Lazić, Alex Bowen, Aljoša Kunac (1), Konstantin Kharkov (2), Jerko Jurlina (9) i Josip Vrlić (1).

Iduća utakmice za Žapce je u utorak 18. veljače kada od 20.45 igraju sa splitskim Jadranom u Regionalnoj ligi. Već u petak dočekuju Telekom Ferencvaroš u Ligi prvaka, a susret počinje u 20.30 sati.

Podijeli: