Antijunakinja Aleksi otvara Brač Film Festival!

Brač Film Festival i ove godine sjaji zvjezdanom svitom te puna tri dana donosi najnovije od svjetske i domaće kinematografije!

Od 8 do 10. kolovoza, maleni Supetar na velikom Braču mjesto je okupljanja i uživanja u najnovijim filmskim poslasticama, a ovogodišnji glavni program festivala je u znaku debitanata na filmskoj sceni! Tako sam festival otvara jedan od najiščekivanijih filmova ove godine, “Aleksi” Barbare Vekarić!

Ravno nakon otvorenja Pulskog filmskog festivala i prikazivanja na Motovunu, hrabra Aleksi predstavlja se i bračkoj publici. "Aleksi nije karakter koji često viđamo u filmovima - ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja." kaže Vekarić.

Uz antiheroinu Aleksi Bergando, ovogodišnjem glavnom programu priključila se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda “Julien u Sredini” te crno humorna drama Marka Kostića “Kozje Uši”, obojici njihov previjanac i debitantski dugometražni rad. Promocija mladih i perspektivnih filmaša tu ne staje.

Osim glavnog programa, ovogodišnji festival donosi i mnoštvo popratnog sadržaja. Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana. Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa” te “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino.

Supetar početkom kolovoza rezerviran je i za filmske radionice te masterclassove vrsnih producenata te filmskih djelatnika regije koji će svoje znanje tijekom tri dana pokušati prenijeti na što više mladih filmofila. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić. koji će prezentacijom niza uspješnih projekata ponuditi uvid u svijet filma svim zainteresiranima.

Internacionalna ekipa koja broji preko 60 mladih entuzijasta boravit će tijekom Festivala u Supetru i sudjelovati na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima. Glavni program Festivala, otvoren za javnost je dugometražni program koji će se održati u ljetnom kinu.

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na www.bracfilmfestival.hr. Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar.

Podijeli: