Televizija Zapad - Vijesti 12.09.2019.

Profesor muzeologije i zaštite spomenika Tihomil Stahuljak bio je veliki poznavatelj i zaštitnik kulturne baštine sjeverne Hrvatske. Tijekom života, kao strastveni kolekcionar, prikupio je i iza sebe ostavio jednu od najvrednijih kolekcija sjeverne Hrvatske, koja je izložena u Muzeju krapinskih neandertalaca.

 

Župan Krapinsko – zagorske županije održao je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana sastanak sa studentima medicine s područja županije. Cilj sastanka bio je prezentirati studentima mogućnosti koje nude Krapinsko - zagorska županija i njene zdravstvene ustanove pri njihovome daljnjem obrazovanju i zapošljavanju.

 

 

Održana je 18. sjednica Općinskog vijeća Općine Jakovlje. Donesen je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna te prihvaćeno polugodišnje izvješće o radu načelnice, a općina je prvi dio godine završila sa velikim proračunskim plusom.

 

 

U sklopu Tjedna kajkavske kulture sinoć je u glazbenoj dvorani krapinske Srednje škole održan Recital kajkavske poezije. Deset glumaca svi zagorskog podrijetla govorili su odabrane stihove 37 autora.

 

U Svetoj Nedelji otvoren je dislocirani studij Fakulteta za

dentalnu medicinu i zdravstvo – Diplomski studij sestrinstva Sveučilišta u Osijeku. Studij će svoja vrata otvoriti već ove akademske godine početkom listopada u prostorima Gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5.

O EMISIJI

Svakog radnog dana donosimo vijesti koje su važne za vaš svakodnevni život, informiramo građane o svim važnim i aktualnim zbivanjima u gradu i okolici. Pratimo ritam gradova, njihovu politiku, društvo, gospodarstvo, kulturu, sport i vjerski život. Aktivno pratimo događanja u Zaprešiću, Samoboru, Svetoj Nedelji te Zagrebačkoj županiji kao i okolnim općinama zaprešićkog kraja. U sve važne teme uključujemo i građane. Gledajte nas svaki radni dan u 17:00 sati. Vijesti uređuje tim informativnog programa Televizije Zapad.

Kontakt: redakcija@zapad.tv