Nedjeljna poruka vjernicima 08.09.2019.

XXIII. tjedan kroz godinu
Nedjelja, 8. rujna 2019.
DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

Evanđelje:
Lk 14, 25-33
 
Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik.
 
Čitanje svetog Evanđelja po Luki
U ono vrijeme: S Isusom je putovalo silno mnoštvo. On se okrene i reče im: »Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre, pa i sam svoj život, ne može biti moj učenik! I tko ne nosi svoga križa i ne ide za mnom, ne može biti moj učenik!
Tko od vas, nakan graditi kulu, neće prije sjesti i proračunati troškove ima li čime dovršiti: da ga ne bi – pošto već postavi temelj, a ne mogne dovršiti – počeli ismjehivati svi koji to vide: ’Ovaj čovjek poče graditi, a ne može dovršiti!’ Ili koji kralj kad polazi da se zarati s drugim kraljem, neće prije sjesti i promisliti može li s deset tisuća presresti onoga koji na nj dolazi s dvadeset tisuća? Ako ne može, dok je onaj još daleko, poslat će poslanstvo da zaište mir.
Tako dakle nijedan od vas koji se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik.«
Riječ Gospodnja.


Nedjeljna biblijska poruka i kratka propovijed, vlč. Marinko Golek, Župa sv.Petra apostola Zaprešić, crkva sv. Ivana Krstitelja.

O EMISIJI

Nedjeljna poruka se preko malih ekranima obraća vjernicima i svima onima dobre volje koji žele čuti riječi iz Evanđelja koje za vas čita i tumači pater Vinko Sudar, župnik župe Blažene Djevice Marije Kraljice Apostola.

Kontakt: redakcija@zapad.tv