KULTURAMA, 13.8.2016.

Strossmayerovo šetalište još jednom se pokazalo idealnim mjestom za provođenje ljetnih večeri u Zagrebu. Ljeto na Štrosu je predstavama, izložbama i svirkama uživo i ove godine privuklo veliki broj posjetitelja. Alen Kasumović, mladi umjetnik iz Zaprešića, prvi je slikar Akademije likovnih umjetnosti koji slika ustima. Iako mu je dijagnosticirana artrogripoza, to ga ne spriječava u ostvarivanju vlastitih snova.
U sklopu projekta Zagrebački vremeplov održane plesne večeri na Zrinjevcu. Posjetitelji su imali priliku vratiti se u minula vremena, ali i naučiti pokoji plesni korak. Mladi umjetnici i volonteri uspjeli su u potpunosti preurediti i uljepšati park u blizini Gornjeg Grada, koji sada nosi naziv Art Park. Naziv je itekako primjeren, jer umjetnost iskače iz svakog ugla ovog novouređenog prostora.Osim što je preuređen, u Art parku su kroz čitav ljetni period organizirane razne kino projekcije i radionice, što se pokazalo kao pun pogodak. Članovi Udruge studenata grada Zaprešića pridružili se hvalevrijednoj akciji očuvanja mira u svijetu.

O EMISIJI

Riječ je o pregledu kulturnih zbivanja kroz tjedan. Uz izvještaje s koncerata, izložaba, predstava, tribina, promocija i gostovanja, predstavljamo etablirane, ali i darovite umjetnike te udruge. Urednica emisije je Anja Romek. Kontakt: redakcija@zapad.tv.