KULTURAMA, 24.9.2016.

Glumci Nela Kocsis, Darko Stazić i Ozren Grabarić, u sklopu Festivala Miroslava Krleže, uprizorili jednu od Krležinih najpoznatijih drama – U agoniji. Rad i trud predavača i polaznika Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika, šesti je put zaredom, okrunjen Youngmasters Gala koncertom.
Mladi umjetnici i volonteri uspjeli su u potpunosti preurediti i uljepšati park u blizini Gornjeg Grada, koji sada nosi naziv Art Park. Naziv je itekako primjeren, jer umjetnost iskače iz svakog ugla ovog novouređenog prostora.
Alen Kasumović, mladi umjetnik iz Zaprešića, prvi je slikar Akademije likovnih umjetnosti koji slika ustima. Iako mu je dijagnosticirana artrogripoza, to ga ne spriječava u ostvarivanju vlastitih snova.
Kipar Dalibor Stošić je u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti izložio veliki broj skulptura koje su svojevrsna retrospektiva njegovog rada i karijere. Otvorenje izložbe privuklo je veliki broj posjetitelja; od umjetničkih laika do umjetničkih znalaca.

O EMISIJI

Riječ je o pregledu kulturnih zbivanja kroz tjedan. Uz izvještaje s koncerata, izložaba, predstava, tribina, promocija i gostovanja, predstavljamo etablirane, ali i darovite umjetnike te udruge. Urednica emisije je Anja Romek. Kontakt: redakcija@zapad.tv.