IZA ZIDA: IVANČICA - SILVER, 22.2.2016.

Različite ustanove i udruge pružaju podršku te brinu o procesu uključivanja djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim teškoćama te osoba s drugim vrstama invaliditeta u njihovu prirodnu društvenu sredinu.
Upoznajemo vas s radom udruge Ivančica sa zaprešićkog područja te Centra za rehabilitaciju Silver iz zagrebačke Dubrave. U nastavku donosimo priču o otvaranju vrtića za djecu s teškoćama u razvoju u Pušći te o asistentima koji uljepšavaju svakodnevnicu učenika.

O EMISIJI

Bavimo se problemima posebno ranjivih skupina u društvu koje su vrlo rijetko u fokusu interesa „mainstrem“ medija. Težište stavljamo na lokalnu zajednicu i obrađujemo teme s područja koncesije. Bavit ćemo se problemima invalida i aktivnostima centara i udruga koje pomažu invalidima na našem području poput zaprešićke jedinice Centra za rehabilitaciju, udruge Ivančica, udruge Rubikon koja pomaže djeci s autizmom i Društva multiple skleroze. Bavit ćemo se i problemima onih koji su se našli u teškoj životnoj poziciji radi ekonomske krize koja često potiče obiteljske probleme – starije stanovništvo, nezaposleni građani, ovisnici, žrtve nasilja i slično. Naša namjera je dati medijski prostor ljudima i problemima kojima se društvo i lokalna uprava ne bavi dovoljno. U realizaciji emisije oslanjat ćemo se na organizacije civilnog društva. Gotovo cijela emisija snimat će se na terenu  a sastojat će se od priloga o određnom problemu, razgovora sa relevantnim osobama i stručnjacima u instucijama ili u našem studiju. Svaki problem ćemo prikazati u okruženju koje najbolje opisuje situaciju.